Sudcu Molnára opäť obvinili. Pomôže mu Žilinka? #božie mlyny#fekálny fantóm#korupcia#mafiánsky štát#Molnár#NAKA#nezávislá inšpekcia#previerky#Žilinka

Známy vybavovač a exsudca Molnár, podozrivý z účasti v justičnej mafii, bol vyšetrovateľmi opätovne v troch skutkoch obvinený. Naposledy mu práve tieto obvinenia zrušil generálny prokurátor Žilinka. Ten využil svoje mimoriadne právomoci, ktoré má ako prežitok sovietskej organizácie našej prokuratúry.

#božie mlyny #fekálny fantóm #korupcia #mafiánsky štát #Molnár #NAKA #nezávislá inšpekcia #previerky #Žilinka

Bolo by dobre, keby sa tentokrát pán Žilinka držal stranou a silovo nezasahoval do vyšetrovania. Vyšetrovanie treba riadne dokončiť a prípadné rozhodovanie o vine či nevine pána vybavovača Molnára treba ponechať na (dúfajme) nezávislý súd. Intervencie pána Žilinku totiž vyvolávajú čoraz viac pochybností než viery v postupnú očistu štátnych zložiek a návrat spravodlivosti. Platí to, čo mu pri vymenovaní pripomenula aj pani prezidentka, že nestačí len správne konať, ale tak to musí vyzerať aj navonok.

Článok o obvinení Molnára na aktuality.sk (Foto: aktuality.sk/facebook)

Molnárove práva chránili Žilinka aj Ústavný súd SR

Ak by niekto bol politickým exponentom a ochrancom justičnej kasty, tak by sa jeho postup od generálneho prokurátora Žilinku príliš nelíšil. Ten je až príliš ústretový k požiadavkám a názorom niektorých politických strán a stará sa príliš o práva podozrivých osôb z prostredia justičnej mafie. Ale obete tejto mafie si vonkoncom ani na priame výzvy nevšíma. Nezaujímajú ho a to je obrovský deficit v prípade generálneho prokurátora, ktorý by mal garantovať ústavnosť a zákonnosť pre všetkých občanov bez rozdielu.

Napríklad, pred takmer piatimi mesiacmi som podal trestné oznámenie vo veci špinavostí voči môjmu synovi. Konkrétne išlo o nehoráznosti prokurátora Greška a všetkých tých prokurátorov, ktorí ho celý čas kryli. Súčasne som Žilinku žiadal, aby sa za tieto špinavosti prokuratúra ospravedlnila.

Aj napriek jasným faktom, Žilinkova prokuratúra sa stále neospravedlnila.

Oznámili mi, že vyšetrovanie bude dozorovať Generálna prokuratúra SR. Od tej doby ubehli skoro štyri mesiace a o stave vyšetrovania nemám ani čiarku. A o nejakom ospravedlnení sa za špinavosti prokuratúry môžem len snívať. Pritom ide o veľmi jednoduchú a priam čiernobielu vec. Tú by mal za desať minút pochopiť aj človek s Žilinkovým charakterom a vzdelaním. Pozrite si druhý obrázok, kde je to stručne zhrnuté. Žilinka pritom mal úplné podklady a fotokópie. Neurobil NIČ.

Nezávislá inšpekcia, prerovanie majetku a poriadne previerky

Exsudca Molnár mal podľa článku na portáli aktuality.sk veľmi dobré kontakty na mafiu a políciu. Dodávam, že Molnár mal predovšetkým silné kontakty na spravodajcov. To, že bývalý riaditeľ SIS Pčolinský sa verejne vyjadril, že spravodajci majú rozpracované desiatky sudcov, len dokresľuje to, že mnohí ľudia z prostredia justície, ale aj prokuratúry môžu byť vydierateľní.

Niektoré kroky a rozhodnutia, ktoré sa nám na prvý pohľad môžu zdať nelogické, by mohli mať celkom logické vysvetlenie. Len my ho zatiaľ nepoznáme. Je vysoko pravdepodobné, že justícia, polícia, prokuratúra a ďalšie štátne zložky sú ešte stále silno kontaminované.

Dlhodobo navrhujem zriadenie nezávislej inšpekcie, ktorá by si vedela posvietiť na všetky bezpečnostné zložky, aj na policajného prezidenta či generálneho prokurátora. Pomohol by aj prísny zákon o preukazovaní pôvodu majetku a jeho zhabaní, ak by majiteľ či užívateľ nevedel vydokladovať jeho pôvod. Ale zásadne je treba upraviť aj systém bezpečnostných previerok. Tých formálnych, papalášskych, je stále príliš veľa.

Mimoriadne právomoci nad našimi životmi a verejnými financiami by mali byť zverené len skutočne mimoriadne spoľahlivým ľuďom.

Články na túto tému:

Pavel Macko: Žilinka stráca dôveru rekordne rýchlo

Je neprípustné, aby prokurátor klamal v obžalobe – Pavel Macko

Výzva generálnemu prokurátorovi na verejné ospravedlnenie – P. Macko (pavelmacko.sk)

Prečo Žilinka chráni len kolegov z justičnej kasty? | blog.sme.sk

Ctihodný sudca Molnár a jeho obete | blog.sme.sk

Použitý zdroj:

https://www.aktuality.sk/clanok/y5wyf5t/kauza-vichrica-opat-obvinili-sudcu-ktory-sa-kamarati-so-zoroslavom-kollarom/

NASPAŤ