Žilinka stráca dôveru rekordne rýchlo #generál Macko#korupcia#prokuratúra#reforma#spravodajské služby#spravodlivosť#Žilinka

Bez akýchkoľvek pochybností, Trnka, Čižnár, aj väzobne stíhaný Kováčik začínali oveľa nenápadnejšie. V rovnakom čase na funkcii ako Žilinka o nich nikto ani nevedel. Kontroverzie sa začali prejavovať až po rokoch.

#generál Macko #korupcia #prokuratúra #reforma #spravodajské služby #spravodlivosť #Žilinka

Zvláštne maniere a kontakty generálneho prokurátora Žilinku (Zdroj: DennikN (facebook))

K pánovi Žilinkovi som od začiatku nemal veľkú dôveru, ale dával som mu šancu. Podal som mu trestné oznámenie, aj predložil jednoznačné dôkazy o neprávostiach prokuratúry a vyzval ho na ospravedlnie. Skončili bez dostatočnej odozvy Žilinku. Bohužiaľ, stále viac sa potvrdzuje, že som ho odhadol správne. Jedinou prednosťou pána Žilinku bola bezhraničná túžba byť nejakým papalášom. Podarilo sa mu to a začína sa prejavovať.

Začiatkom marca som mu chcel do rúk osobne odovzdať trestné oznámenie s podozrením o obzvlášť závažných zločinoch súvisiacich so spravodajskými službami. Nechcel som prijatie, chcel som to len odovzdať niekomu spoľahlivému, aby to nečítal hocikto a nezmizlo celé podanie. Súčasne som chcel ochranu pre seba a svedkov. Žilinka mi cez radového prokurátora nepriamo odkázal, že som nula, s ktorou ON nebude strácať čas. Mám sa obrátiť na najbližšiu policajnú stanicu.

Medzitým polícia zadržala jemu blízkeho šéfa SIS. V tichosti kuje pikle s predsedom parlamentu, ruší obvinenia, intervenuje v prospech predchádzajúcej politickej garnitúry a jej nominantov. Ale oficiálne je apolitickým generálnym prokurátorom. Dokonca sa uchýlil k právnemu populizmu a spolu so Smerom ostro zaútočil na protipandemické opatrenia. Našťastie Ústavný súd SR mal odvahu povedať, že jeho podanie bolo úplne nekompetentné.

Závažné podozrenie nemáte komu oznámiť

Najnovšie sa ostro pustil do prokurátora, ktorý dozoruje prípady šéfa SIS a nominantov strany, ku ktorej má pán Žilinka bližšie, než sme tušili. Teraz vyšli najavo jeho pochybné kontakty na východe Slovenska. Aj vo svetle informácií o udalostiach vo Vrběticiach, nedám bezpečnosť svedkov a svoju do rúk takto nedôveryhodného človeka. Bohužiaľ, so závažnými podozreniami, ktoré si vyžadujú absolútnu dôveru medzi oznamovateľom a vyšetrovateľmi sa stále v tomto mafiánskom štáte nemáte kam obrátiť. Žilinkovi neverím, Lipšic je nepoužiteľný a ľudia ako Kysel, Šanta, či Špirko sú postupne odstavovaní.

Svoje vie aj John Runčák, ktorý tiež nemá kam podať trestné oznámenie. Pohadzujú si ho medzi sebou NAKA, prokuratúra a OR PZ. Ak ide o podozrenia smerujúce ku spravodajcom, ktorí zrástli s predchádzajúcou politickou garnitúrou, nemáte sa v SR na koho obrátiť. Ak sa ozvete, ohrozujete seba a svoju rodinu.

Všetko zlé je na niečo dobré a môže aj motivovať. Ak sa mi nič zlé nestane, budem hľadať podporu naprieč celým politickým spektrom pre zásadnú reformu systému prokuratúry. Je načase skoncovať s boľševickým monokratickým systémom prokuratúry, ktorý tu vládne desaťročia.

Systém, v ktorom celej prokuratúre doslova vojensky velí jeden všemocný ŠÉF, je mimoriadne nebezpečný pre demokratické zriadenie. Najmä, ak má mimoriadne právomoci, napríklad zastaviť akékoľvek trestné konanie bez možnosti riadneho opravného prostriedku.

Zdroj a podrobnosti v článku:

https://dennikn.sk/2380906/zilinka-v-presove-chodi-do-hotela-enchante-ten-ovlada-podnikatel-s-problematickou-povestou/?ref=tit

NASPAŤ