Najlepšie by bolo SIS zrušiť a postaviť nanovo. Nejde to! #bezpečnostné zložky#korupcia#reforma#riaditeľ SIS#SIS#Sme rodina#spravodajské služby#vnútorná bezpečnosť#zneužívanie moci

Za obrovské peniaze slabý efekt pre štát, ale veľká výhoda pre politické strany, ktoré na čas ovládnu tajné služby a bezpečnostné zložky štátu. Takto sa dá charakterizovať politické parcelovanie kľúčového aparátu štátu, ktorý by mal zostať za každých okolností apolitický.

#bezpečnostné zložky #korupcia #reforma #riaditeľ SIS #SIS #tajné služby #vnútorná bezpečnosť #zneužívanie moci

Strany si sprivatovali bezpečnostné zložky štátu, Je čas s tým prestať.
Od vzniku samostatnej Slovenskej republiky si politické strany prideľujú tajné služby a potom ich zneužívajú. (autor: Pavel Macko, zdroje: SIS, facebook/Sme)

Začalo to Mečiarom, ktorý nachádzal na stole obálky a zatiaľ to končí tajomnými vyhláseniami ministra Krajniaka v sprievode predsedu parlamentu a šéfa straníckeho poslaneckého klubu o obsahu trestného oznámenia podaného na základe činnosti SIS. Ak sa nám ešte aj vyhrážajú ďalšími senzačnými odhaleniami z práce SIS, nutne vzniká dojem, že minimálne riaditeľ SIS pracoval viac pre stranícku centrálu Sme rodina ako pre štát.

V podcaste Sme „Dobré ráno“ sa redaktori zamýšľajú nad tým, či koalícia odoberie SIS strane Sme rodina. Veď oni, ani žiadna iná strana ich nikdy nemali dostať. Akým právom si politické strany sprivatizovali inštitúcie, ktoré si občania draho platia z daní, aby sa cítili bezpečnejšie?

Je čas s týmto okamžite skoncovať a začať budovať tieto inštitúcie pre občanov a nie pre politické zápasy, obchodovanie s informáciami a vydieranie! Najlepšie by bolo celú SIS aj niektoré ďalšie inštitúcie úplne zrušiť a postaviť nanovo. Teda odznova prijať každého jedného člena a vylúčiť každého, kto sa podieľal na ich zneužívaní alebo sa na ich úkor obohacoval až do piateho kolena. Buhužiaľ, takéto zložky za zrušiť nedajú. Nastalo by nielen vnútorné ale j medzinárodné prerušenie kontinuity zaručovania našej bezpečnosti.

A tak budeme ešte nejaký čas žiť aj s krysami vo vnútri systému. Jednotlivci môžu zlyhať, ale systém nesmie, Treba ho reformovať.

Podcast sme.sk nájdete tu:

https://domov.sme.sk/c/22617054/dobre-rano-problemy-dalsieho-sefa-tajnych-pcolinsky-konci.html

Viac k téme:

Zadržanie riaditeľa SIS nie je prípad zlodejíčka z trhoviska – Pavel Macko

Vláda zahodila šancu na reformu SIS a začína cítiť dôsledky – Pavel Macko

Grafika: Pavel Macko, Zdroje: SIS, facebook/sme.sk

NASPAŤ