Operácia Generálov fantóm: 1. diskreditačný tím #diskreditácia#fekálny fantóm#generál Macko#krivé obvinenie#mafiánsky štát#Martin Macko#Operácia Generálov fantóm#prokurátor Greško#prokuratúra#spravodlivosť

Kauza fekálny fantóm je podľa dostupných informácií a dôkazov koordinovanou diskreditačnou operáciou. Nazval som ju pracovne Operácia Generálov fantóm, aj keď jej autori mali asi iné označenie. Skutočné útoky fekáliami na ženy v bratislavskej MHD a okolí poslúžili ako podklad pre diskreditáciu vysoko postaveného generála ozbrojených síl.

Útoky fekáliami dlhodobo páchal celebritný fitnes tréner, ktorého nakoniec zadržali až na jar 2016. Medzitým bol v novembri 2015 bol zadržaný a obvinený syn generála. Napriek tomu útoky pokračovali aj po uväznení Martina Macka, syna generála, ktorý bol primárnym cieľom diskreditačnej operácie. Skutočný páchateľ bol recidivista, ktorý bol okrem iného už raz odsúdený aj za útok na ženu a mal od detstva sexuálnu úchylku. U generálovho syna znalci nikdy žiadnu úchylku nezistili, nezodpovedal popisu páchateľa a na čas viacerých útokov mal alibi.

Napriek tomu bol pomocou rozsiahlych manipulácii s dôkazmi obvinený a následne odsúdený práve syn generála, môj syn. Prečo? Na základe preštudovania spisu a analýzy rozsiahlych manipulácii a súvisiacich trestných činov som identifikoval šesť základných oblastí, ktoré umožnili zatiaľ úspešnú realizáciu krivého obvinenia syna na moju diskreditáciu.

Pre úspešnú diskreditačnú operácu je potrebných viacero faktorov a dodržiavanie zásad, niečo ako dobrých rád ako urobiť úspešnú očierńujúci alebo likvidaťnú poeráciu. Ako prvé je dôležité vytvoriť tím ľudí, ochoitných ísť aj za hranu zákona, ktorí zabezpečia realizáciu potrebných opatrení, alebo k nim nepriamo prispievajú.
Obrázok 1: Z analýzy rozsiahlych manipulácií v kauze fekálny fantóm vyplýva vysoký stupeň koordinácie aktivít a cieľavedomú snahu o obvinenie práve Martina Macka. Prvým okruhom zo šiestich oblastí je diskreditčný tím.

Diskreditačný tím, v ktorom sa aktéri navzájom kryjú

Každá cieľavedomá diskreditácia alebo koordinovaná aktivita potrebuje tím vykonávateľov. V takomto tíme, podobne ako v gangu, nevedia všetci všetko. Tím má spravidla skúseného manažéra. Toho v organizovaných hiearchických skupinách málokto z tímu pozná.

Ďalej má takýto tím informovaných spolupracovníkov, ktorí vedia presne čo a pre koho robia. Nakoniec má množstvo jednoduchých vykonávačoch, ktorí spolupracujú bez hlbšej úvahy, alebo sa snažia zapáčiť sa šéfom . Niektorí sa len nechali nechtiac zatiahnuť do spolupráce a mali pocit ako sa im darí v dobrej veci. Keď zistili, že už sú za čiarou, snažili sa zbaviť zodpovednosti a všetko pozametať. K tomu treba prirátať externé osoby, v vrátane niektorých novinárov, ktoré sú ochotné alebo donútené krivo vypovedať, alebo inak sa podieľať drobnými vecami a službami na operácii.

🟦 Už v januári 2016 som mal operatívnu informáciu, že prípad môjho syna riadi človek z vedenia prezídia PZ SR a využíva na to konkrétne zložky. Nemám kapacitu to preveriť a zhomaždiť dôkazy. Ale OČTK by sa o to mali aspoň pokúsiť.

🟦 Dozorujúci prokurátor Greško nielenže systematicky zakrýval a prehliadal nezákonnosti, ale osobne a iniciatívne klamal a podieľal sa na niektorých z nich. Potvrdil nezákonné obvinenie za útok 4.5.2015 bez akéhokoľvek podkladu, len na základe pobytu Macka v mestskej štvrti. Dozoroval dvojnásobnú opakovanú rekogníciu, pred ktorou brutálne prispôsobili Macka podobe páchateľa a to aj v prípade, kde mal alibi. Pri domovej prehliadke nezaistili žiadne, ani len nepriame dôkazy. Tak si ich Greško vyymyslel a napísal to do obžaloby a množstvo ďalších špinavostí tohto prokurátora. Kryli ho v tom a pridávali aj vlastné klamstvá jeho nadriadená okresná prokurátorka, krajská aj generálna prokuratúra.

🟦 Asi nie je náhoda, že v prípade sa vyskytovali vyšetrovateľ, prokurátor KP BA a znalkyne, ktorí sa v rovnakom zložení angažovali aj v iných politicky motivovaných kauzách. Mená ako Ján Kovarčík, Dušan Šramko, Stanislavová, Masárova sa vyskytujú aj v ďalších podobných kauzách. Polícia odmieta zverejniť koľkokrát vyšetrovateľ Kovarčík zadával vypracovanie znaleckých posudkov tej istej partii (kombinácii) znalcov.

🟦 Takisto nie je náhoda, že nezákonnú rekogníciu s poškodenou kolegyňou M. Macka z útoku zo dňa 25.10.2015, organizovala práve policajtka, ktorá nezaistila a nevyšetrila zmiznutie videa z miesta činu so skutočným páchateľom a pomáhala jej kolegyňa, ktorá dva týždne pred zadržaním M. Macka konzultovala kšeftovanie s informáciami s dnes už odsúdeným policajtom.

🟦 Nie je náhoda, že viaceré kľúčové osoby z kauzy fekálny fantóm figurujú ako obvinení v iných medializovaných kauzách, vrátane prokurátorky Kopčovej a sudcu Molnára.

🟦 V prípade bol zainteresovaný aj novinársky informátor odsúdeného policajta zo známeho portálu, redaktorka so vzťahom s policajtom zo zložky, ktorá sa prípadom zaoberala a ďalšie civilné osoby.

Obrovské množstvo manipulácií

Na to, že ide o pomerne jednoduchý prípad a spis, ktorý má menej ako tisíc strán, obsahuje takmer dve desiatky zreteľných manipulácií a špinavostí. Na jednu z nich som upozoril prokuratúru v súvislosti s tým, že Martin Macko absolútne nezodpovedal popisu páchateľa a nemohol byť ani podozrivý.

Únos Vietnamca: Neverím prokuratúre, v kauze fekálny fantóm nehorázne klame – Pavel Macko – Bezpečnosť, Technológie, Stratégie

Prehľad hlavných aktérov, ich aktivity, podrobné charakteristiky a väzby zverejním v komplexnom samostatnom dokumente. Detaily ich aktivít a vysvetlenie ich nezákonnosti prinesiem postupne v kratších samostatných článkoch. Zatiaľ zverejňujem základné prehľady, ktoré neskôr môžu poslúžiť ako referenčné články či zoznamy.

Aktéri kauzy fekálny fantóm sa rôznym dielom a s rozdielnou intenzitou sa podieľali na špinavostiach proti Martinovi Mackovi. Prehľad rozsiahlych manipulácií a nezákonných postupov, okrem tých v utajovanom režime, teraz prinášam v tomto blogu:

https://pavelmacko.blog.sme.sk/c/556807/spravodlivost-alebo-organizovany-zlocin.html

NASPAŤ