My nebudeme ticho! (Príhovor na 21.2.2024) #Danko#Fico#Ján a Martina#Pellegrini#Slovensko#únos štátu

Tento príhovor som si prichystal na 6. výročie vraždy Jána a Martinky, keby ma pustili hovoriť na tribúne.

Pozn._ Podobný príhovor som už mal v Nových Zámkoch na protestnom zhromaždení dňa 8.2.2024. Ale opakovanie je matka múdrosti.

Vážení prítomní, vážené občianky a občania Slovenska! V prvom rade mi dovoľte poďakovať sa Vám za možnosť pozdraviť Vás a vystúpiť na Vašom zhromaždení.

Zišli sme sa tu a v desiatkach ďalších miest na Slovensku aj vo svete,  lebo sme slobodní občania a nie je nám jedno, čo sa deje s našou krajinou. Nie je nám jedno, čo predstavitelia súčasnej koalície robia a hodlajú robiť s našou drahou vlasťou. Máme právo povedať svoj názor, slobodne a nahlas! Ďakujem, že ste sa tu dnes v takomto počte aj napriek okolnostiam zišli a že sa nedáte umlčať.

Táto vládna koalícia nám každý jeden deň dáva najavo svoju aroganciu, svoju moc a bohorovnosť. Namiesto toho, aby spravovali túto krajinu pre blaho všetkých občanov bez ohľadu na národnosť, rasu, vierovyznanie a politické presvedčenie, uzurpujú si moc a výsady, na ktoré nemajú  nárok!

Bez škrupulí a rozumnej diskusie si menia zákony ako sa im zachce. Namiesto bezpečnosti pre občanov, presadzujú zníženie trestov a de facto amnestiu pre zlodejov a korupčníkov. Namiesto kultúry šíria nenávisť a bludy, namiesto spravodlivosti pre všetkých šíria klamstvá a vysmievajú sa čestným občanom.

Dokonca sa vyhrážajú a prenasledujú čestných policajtov a prokurátorov a už sa chystajú aj na sudcov. Vyhadzujú zo štátnych funkcií, nie zo straníckych, dlhoročných odborníkov a rozdávajú za naše peniaze trafiky svojim často nekompetentným ľuďom.

Ako kedysi spieval Pavel Dobeš, „pekne sa vyfarbili, capa záhradníkom by radi zrobili, pytliaka hajným, zlodeja tajným“!

Svoje klamstvá sa snažia presadiť krikom a aroganciou. Odkazujú nám, že ich názor občanov nezaujíma a riadia sa heslom „Vyhraj voľby a môžeš všetko!“. Obviňujú nás a klamú, že odmietame akceptovať výsledky volieb a chceme mocenský prevrat. Sú to bohapusté klamstvá.

Nechceme meniť výsledky volieb. Bez ohľadu na to, že voľby vyhrali podvodom a klamstvami aj voči svojim voličom, rešpektujeme výsledky volieb. Ale tie im nedávajú právo robiť si, čo sa im zachce!  

Jeden zo zakladateľov československého štátu a teda aj našej štátnosti, generál Milan Rastislav Štefánik nám zanechal  svoje motto: „Pravde veriť, pravdu žiť, pravdu chrániť!“. 

Máme právo povedať pravdu. Slobodne a nahlas! Vládni poslanci nám odkazujú, že máme byť ticho, že oni si aj tak urobia čo chcú a my s tým nič neurobíme. My nebudeme ticho, pán Fico, my nebudeme ticho páni Pellegrini a Danko! Sme tu a nebudeme ticho!

Chceme bezpečnosť a spravodlivosť pre všetkých. Rovnakú spravodlivosť a rovnaký meter pre všetkých, pre bežného občana aj pre vládnych politikov. Chcete znižovať podľa Vás neprimerané tresty pre zlodejov a korupčníkov, výrazne im znižujete premlčacie lehoty, aby sa mohli pretrtošiť k beztrestnosti počas vládnej moci vybraných strán!

Toto ste nesľubovali svojim voličom! Oklamali ste ich  a sľubovali ste im silný štát, lacné potraviny, dobrú zdravotnú starostlivosť a kvalitné školstvo, ale ponúkate len amnestiu pre zlodejov. Kto sa pýtal občanov, či chcú namiesto toho amnestiu pre darebákov? 

Záleží im na právach zlodejov. Ale komu záleží na právach poškodených? Hovoria, že nechcú trestať, ale naprávať škody. Ale ako napravia škody? Kto ich napraví?  Kto odškodní poškodených, keď politicky ovládaná polícia to nechá vyhniť a tieto zlodejstvá budú premlčané o pár rokov? Stane sa len to, že zlodeji uniknú trestu a občanom zostanú oči pre plač!

Veď dodnes ich kamarát Široký nezaplatil dlžoby tým, ktorých okradol na stavbe diaľnic! Smiešne odškodné zaplatili nakoniec občania. My všetci sme to zaplatili! Je pravda,  že niektoré tresty za korupciu boli vysoké. Ak zlodej okradne jedného občana, je to hrozné. Ale ak verejný funkcionár a korupčník kradne zo spoločného, tak napáda celú spoločnosť, okráda nás všetkých. Prečo by sme mu mali znižovať tresty a premlčacie lehoty? Nechceme raj pre zlodejov a nebudeme ticho!

Pán Pellegrini sa pýta, kto nás platí? Dámy a paní, platí Vás niekto? Neplatí!  Sme tu sami a za svoje! My nemáme bohaté sestry, ktoré nám platia luxusné autá s vodičom. My nemáme kamarátov, ktorí nám platia luxusné byty. My si nežijeme ako v rozprávke, ako Alibaba a 40 lúpežníkov! Vláda si dvihla platy, ale občanom nedala nič!

Mám odkaz pre pána Pellegriniho: Pán Pellegrini, nás neplatí nik! To všetci poctivo pracujúci občania si platia Vás, poslancov a vládnych politikov, aj Vašich trafikantov. Peniaze nerastú na stromoch, ale dávajú Vám ich občania, ktorí poctivo pracujú či podnikajú a platia dane.

My nie sme Vaši otroci ani poddaní, ale Vy ste zamestnanci občanov, ktorí si Vás platia! Vy občanom zo svojho nedávate vôbec nič.  A preto Vám občania hovoria na námestiach DOSŤ! DOSŤ BOLO ROZPRÁVKY O ZBOJNÍKOCH, DOSŤ BOLO AROGANCIE FICA A JEHO PARTIE!

 Vládna koalícia klame a zavádza, kde sa dá. Poslanec a bývalý sudca, ktorému našli v aute nelegálnu pušku a kokaín nám odkazuje, že keď sa nám nepáči, máme odísť. Iný sudca nám odkazuje, že sme satanisti a škodcovia vlasti. Vydávajú sa za vlastencov a ochrancov národných záujmov.

Pýtam sa: Čo je vlastenecké a národné na ochrane zlodejov? Čo je vlastenecké na ospravedlňovaní vojenskej agresie a paktovaní s agresorom? Čo je vlastenecké na šírení nenávisti a bludov? Čo je vlastenecké na vyháňaní našich detí do cudziny?

Toto nie sú skutoční vlastenci, toto sú ľudia, ktorí si z vlastenectva urobili výhodný biznis. Skutoční vlastenci sú občania, ktorí každý deň napriek vláde a politikom tvrdo pracujú, poctivo platia dane, vychovávajú svoje deti. To sú skutoční vlastenci!

Sľubovali bezpečnosť a pokoj. A šíria nenávisť a strach. Tu už nejde o amnestiu pre zlodejov. Vládna koalícia nám dáva jasne najavo, že idú ďalej. Tu už nejde iba o návrat do 90-tych rokov. Tu už ide o návrat do 50-tych rokov minulého storočia. Čistky v polícii, v prokuratúre, prenasledovanie a diskreditácia čestných policajtov a prokurátorov. Zastrašovanie sudcov a najnovšie aj snaha o povzbudenie krivých sudcov na úkor tých poctivých.

Keď bol v čele Kováčik, špeciálna prokuratúra im nevadila. Teraz ju chcú rušiť. Občania chcú políciu, prokuratúru, súdy a štátne úrady, ktoré slúžia občanom a nie skorumpovaným politikom a ich sponzorom! Nechceme policajných funkcionárov, ktorí si kúpia funkciu a hodnosť za sponzorské pre politikov. Ako k tomu prídu poctiví vyšetrovatelia, policajti, aj tí ktorí aj dnes chránia našu bezpečnosť?

Vážení občania!

Teraz je čas sa zjednotiť a dať najavo, že my sme tu doma, že sa nedáme zastrašiť ani umlčať. Musíme byť jednotní, lebo v jednote je naša sila!   

NASPAŤ