STRUČNE A JASNE! … o politike 16.10.2023 #Danko#Fico#Pellegrini#vláda#zahraničná politika

Chystajú vládu národnej hanby? Novej koalícii sa z úspechu zatočila hlava tak, že zabudli, že už je po voľbách.

#Danko #EÚ #Fico #Pellegrini #vláda #zahraničná politika

Obsah článku si môžete vypočuť aj formou podcastu
tu https://www.podbean.com/ew/pb-x8h78-14d1456 a na podcastových aplikáciách apple, google, spotify alebo stránke Stručne a jasne o politike 16.10.2023 – Pavel Macko – Bezpečnosť, Technológie, Stratégie

Dobré holuby sa vracajú II

Peter Pellegrini uznal, že na Fica nemá a že maximum vo svojom živote a svojej politickej kariére dosiahol len s Ficom. Heslá neheslá, vyhlásenia o modernej sociálnej demokracii boli možno dobrým ťahákom na naivných voličov, ale sú ťažkým cieľom na realizáciu s exsmerákmi v Hlase.  Teraz Pellegrinimu nebude až tak vadiť ani budovanie národného socializmu.

V skutočnosti jeho kolegovia boli vždy lojálni k Ficovi. Len na chvíľu od neho odskočili, keď sa báli, že by naozaj došlo k očiste štátu. Vtedy mali väčšie šance prežiť s Pellegrinim, ale žiadna ideová premena sa nikdy neodohrala. Nikdy sa nedištancovali od ficizmu.  Pellegrini asi bude chvíľu poskokom Fica a potom bude chcieť byť prezident, ktorý bude „akoby členom strany“. Drucker, Dolinková & co. z Dobrej voľby si zrejme povedali, že mafia vlastne nesmrdí a je lepšie koryto v hrsti ako holub na streche.

So Smerom a jeho klonom nikto nič nechce mať

Európski socialisti nechcú mať s Ficom a Pellegrinim nič spoločné a pozastavili im členstvo vo svojej frakcii. Je to predzvesť ešte väčšej izolácie Slovenska, než akej sme sa báli.  Oficiálni fašisti a neonacisti sa síce do parlamentu nedostali, ale svoj strategický cieľ – izoláciu našej vlasti – dosiahnu aj cez Fica. A to eurosocialisti a naši spojenci ešte nevideli, kto s Andrejom Dankom ide za SNS tvoriť vládnu koalíciu. Tí, ktorí nás majú reprezentovať, majú veľkú šancu spôsobiť kultúrny šok v celej Európe.

Robert Fico sa bez mihnutia oka pustil do svojich európskych partnerov a polotriezvo tára niečo o tom, ako on bráni Slovensko pred kolonizáciou a diktátom Bruselu. „Už to pochopte, že Smer nie je bruselská sociálna demokracia!“ odkazuje Fico európskym socialistom. Pravdu vraví, Smer je podkarpatské SS(D). Lenže Fico nechce pochopiť jedno. Nikto nechce kolonizovať Slovensko. Nechcú dokonca mať ani nič spoločné s jeho organizovanou skupinou. Prečo by si mali občania Francúzska alebo Nemecka chcieť uťahovať opasky a živiť nejaký Ficoland?

Európska únia a Západ ani zďaleka nie sú dokonalé. Ani nás nenútili, aby sme vstúpili do EÚ.  To my sme sa zúfalo snažili dobehnúť zameškané kvôli mečiarizmu. Fico vtedy s kolegami ukazoval z bilboardov na nich holé zadky. Dnes sa ukazuje, že nejde iba o bilboardy. To, čo ukazoval Fico na bilboardoch, je totiž obsah mnohých hláv jeho budúcej vládnej koalície.

Vláda národnej hanby

Fico, Pelegrini a Danko kritizovali predchádzajúcu vládnu koalíciu. Keď začali zosmiešňovať svojich najväčších oponentov, že sú neskúsení, mnohí sme už dvíhali obočie. Nechceli sme takú skúsenosť, ktorú predvádzal Smer s desiatkami právoplatne odsúdených a stovkami vyšetrovaných gaunerov. Vyzeralo to tak, že tomuto nedokáže na Slovensku nik konkurovať. No keď sa začali objavovať špekulácie o prvých nomináciách na novú vládu, prišiel šok.

Už sme tu mali všeličo. Napríklad vládu národnej fronty. Vo svete sú v ťažkých časoch bežné vlády národnej jednoty. Mali sme tu aj robotnícko-roľnícku vládu po komunistickom prevrate v roku 1948. No niektoré mená, o ktorých sa nahlas hovorí, sú garanciou, že takto nekompetentnú vládu, akú chystá Smer,  sme tu nikdy nemali. Ak sa tento katastrofický scenár naplní, budeme sa nielen hanbiť. Dopady takejto vlády si v prvom rade odnesie veľká časť  z tých 60 % voličov, ktorí sa rozhodli voliť antisystémovo.

Ak by sme mali silný a profesionálny štátny aparát, tak by sme nejako prežili aj to, že ministrom životného prostredia chce byť sektár. Ten si myslí, že sa stane aj ministrom zahraničia a preto chce ísť do Moskvy ospravedlniť sa a vypýtať si povolenku na odstrel medveďov a ktovie koho ešte. Strpeli by sme aj bezcharakterného táraja a pomocníka vedenia Čistého dňa na čele starostlivosti o rodiny a deti, či človeka obžalovaného z ťažkých zločinov na čele SIS. Lenže my taký štátny aparát nemáme. Jedných politických nominantov vystriedajú noví.

Politické čistky a privatizácia štátneho aparátu

Fašisti a komunisti po prevzatí moci vždy začínali politickými čistkami profesionálneho štátneho aparátu a končili koncentračnými tábormi, gulagmi či uránovými baňami alebo útvarmi ptp pre tých, ktorým sa to nepáčilo, alebo len zavadzali ideologickej lúze. Nezabudnime, že Fico je predsa komunista, ktorý si žiadny november 1989 nevšimol. Podľa toho bude konať.

Predseda Smeru sa už dal počuť, že sa máme tešiť na dôsledné čistky. Nezlikviduje len nestranných vyšetrovateľov a prokurátorov. Na sudcov možno vytiahne jeho nominant na riaditeľa SIS utajované zložky, aby sa jeho termín pojednávania nevytýčil aspoň najbližších 10 rokov. Tam, kde súdy už bežia, možno zatlačia na sudcov, aby rozhodli podľa želania mocenskej kliky. Majú v tom už prax.

Fico ide ešte ďalej. Odkazuje nám aj prezidentke, že prekonal už iné prekážky a do nášho podkarpatského rybníka nasadí šťuky, ktoré požerú  všetky rybičky. Doslova povedal „Potrebujeme štuku, ktorá možno aj nekonvenčným spôsobom popreháňa starých kaprov v rybníku slovenskej diplomacie“. 

Fico teda chce nielen dosadiť nového nekompetentného generála Čepičku do čela diplomacie, ale chce vyčistiť celý rezort. Kedysi si pochybní zbohatlíci zaisťovali diplomatickú imunitu tak, že si kupovali posty honorárnych konzulov cudzích krajín. Aká bude cenovka za národno-socialistického  veľvyslanca SR na našej ambasáde v zahraničí? Nedávno stačilo kajúcnikovi Slobodníkovi 15 tisíc eur pre Smer na  vysokú pozíciu v polícii bez policajnej praxe. Je to dôkaz, že Smer ponúka síce nekompetentnú, ale skutočne ľudovú vládu za ľudové ceny.

Záver

Všetko nasvedčuje tomu, že nás všetkých, aj voličov Smeru, čakajú ťažké časy. Dobrou správou je, že sme ako spoločenstvo prežili tisícročie bez vlastnej štátnosti. Je teda šanca, že prežijeme aj svoju národno-socialistickú éru samostatnosti. Aj ľudáci s Tisom na čele si mysleli, že národ ich ľúbi natoľko, že ich moc bude trvať večne, než ich prebudilo do reality Slovenské národné povstanie. Dúfajme, že tentoraz bude stačiť poraziť Fica v nasledujúcich voľbách, ak ešte nejaké dopustí.

Poznámka: Prezentované názory a postoje sú osobné postoje autora, ktoré sa nemusia zhodovať s oficiálnymi stanoviskami strany ODS – Občianski demokrati Slovenska.

NASPAŤ