Bohužiaľ, čestný plukovník dostal kopanec! #DITA#húfnica vz. 2000#Konštrukta Defence a.s.#ZŤS a.s.#ZUZANA

Každý sa môže mýliť, aj expert. Ale pokiaľ ide o našu obranu a strategické hospodárske záujmy, je lepšie tri krát merať a raz rezať, alebo pozorne počúvať experta a slušne sa s ním rozprávať.

#DITA #húfnica vz. 2000 #Konštrukta Defence a.s. #ZŤS a.s. #ZUZANA

Titulka článku (Zdroj: DennikE)

Šumy o českej DITE, o tom, že štátny podnik ZŤS im dodáva hlavne, že mu šéfuje dlhoročný smerák s väzbami na najvyššie špičky strany, a že štátna zbrojovka má vraj nevyrovnané záväzky voči partnerovi zaznievajú už dlhšie. Prekryli ich iné a asi aj dôležitejšie veci.

Jeden z našich najlepších praktických delostrelcov a expert na delostrelecké systémy si dovolil zaujímať sa o to, čo sa deje v pozadí a že sa mu nepozdáva niečo na českej húfnici DITE. Česi sú náš najbližší spojenec a partner, na štátnej aj biznisovej úrovni. Ale ak ide o peniaze, láska ide stranou. AČR si napriek ponuke od nás, vybrala francúzske Ceasary. V poriadku. Ale teraz sa zrazu niečo, čo sa zbraňovo viac než podobá na Zuzanu, ide vyrábať v Čechách a dokonca aj s našimi hlavňami.

Vôbec nie som prekvapený, že exminister opäť použil „netuší“ s výsmešným tónom na adresu plukovníka. Ja som sa tiež dozvedel, že som debil, ktorý nevie, čo je to personálny rozkaz ministra, keď som poukázal na evidentnú pravopisnú aj zákonnú chybu. Vtedy, keď minister podpísal svoj prvý rozkaz, ja som mal už podpísaných stovky personálnych rozkazov, len z inej funkcie a s inou hlavičkou, zákonný obsah je rovnaký, jeden a ten istý. ale dostal som odkaz, že sa mám starať do toho, čomu rozumiem a nie do personálnych rozkazov, ktorým vraj nerozumiem. Po jednej replike som to predýchal.

Vyjadrenie exministra Naďa (Zdroj: DennikE)

Plukovník sa len ako dobrý gazda pýtal na to, čo sa mu nezdalo. Je to človek, ktorý celý svoj aktívny život zasvetil svojej krajine a službe armáde. Je pripravený kedykoľvek položiť život. Nemusí mať pravdu, ale zaslúži si slušnú odpoveď a nie zosmiešňovanie a verejné ponižovanie od nejakého úradníka, hoc aj ministra obrany.

Transparentnosť a nekompromisnosť asi končia s nástupom do funkcie. Pol roka som si hrýzol do jazyka a dal zátky do uší, aby som nepočúval šumy, len aby som nebol za robíjača demokratického spektra. Lebo takú a ešte horšiu nálepku by som asi dostal pri prvej otázke. Kompetentnosť a lojálnosť sa tu na Slovensku meria len silou kriku a sumou peňazí na reklamu. Tie ja ako čestný „hlupák“ nemám.

Chce to riadne vysvetlenie všetkých šumov, aj personálnych rozhodnutí v štátnom holdingu, nie útoky. Tie nám demokratom nesvedčia.

Celý článok tu:

https://e.dennikn.sk/3508389/ceska-firma-odkopirovala-nasu-hufnicu-zuzana-hovori-velitel-slovenskych-delostrelcov

Súvisiaci článok:
Slovenská štátna zbrojovka pomohla vyrobiť českú húfnicu, ktorá konkuruje dubnickej Zuzane (dennikn.sk)

NASPAŤ