Nedovoľme písať nové pozývacie listy pre okupantov! #1968#invázia#okupácia#Ukrajina#Varšavská zmluva#ZSSR

Predstavitelia spoločnej kandidátky č. 7 si v pondelok 21.8. 2023 pripomenuli smutné 55. výročie ozbrojeného vpádu vojsk Varšavskej zmluvy do vtedajšej ČSSR a následnú okupáciu našej krajiny Sovietskymi vojskami.  Na viac ako dve desaťročia sme stratili našu slobodu a ešte viac sa upevnil zločinný komunistický režim.

#1968 #invázia #okupácia #Ukrajina #Varšavská zmluva #ZSSR

Kandidáti 7-čky pri pamätnej tabuli na Právnickej fakulte UK

Pavel Macko, Jozef Rajtár a ďalší predstavitelia a kandidáti spoločnej kandidátky č. 7 spomienkou a položením kvetov uctili obete okupantov pred budovou Právnickej fakulty UK Bratislava a na Námestí SNP v Bratislave.

Pietne miesto, Právnická fakulta UK

Generál vo výslužbe Pavel Macko zdôraznil, že 55 rokov od brutálnej invázie a začiatku dlhej okupácie našej vlasti, hneď za našimi hranicami už druhý rok zúri vojna. Imperialistický režim pod vedením Vladimíra Putina sa podobne ako pred 55 rokmi v ČSSR  pokúsil násilne umlčať túžbu Ukrajincov po slobode a demokracii a obnoviť skrachované sovietske impérium.

Veniec 7-čky pri pamätnej tabuli na budove pošty,. Nám. SNP v Bratislave

„Lenže Ukrajinci sa nepodvolili a od prvých hodín ruskej invázie sa bránia. Ruskí agresori sa snažia udusiť túžbu po slobode pod pásmi tankov a výbuchmi rakiet v ukrajinských mestách, školách, divadlách a nemocniciach. Je to neuveriteľné, ale ľudské straty v tejto vojne už dosiahli viac ako pol milióna zabitých a ranených.“ dodal Macko.

Kandidáti 7-čky pri pamätnej tabuli na budeove pošty, Námestie SNP v Bratislave

Mnohí by neváhali podpísať nové pozvánky

Macko zdôraznil, že aj napriek stratám vo výške jednej desatiny všetkých občanov Slovenska, sa aj dnes nájdu u nás politici, ktorí nehanebne podporujú ruskú agresiu a sú bezcitní k osudom miliónov ľudí.

„Je šokujúce, že sú medzi nami vysokí politici a štátni úradníci, ktorí by neváhali znovu podpísať pozývacie listy pre okupantov z východu. Niektorí sa dokonca verejne vyhrážajú,  že sú pripravení so zbraňou v ruke bojovať proti svojim politickým oponentom a vlastným občanom, aby uľahčili príchod ruských okupantov. Sme na historickej križovatke a čelíme existenčnej hrozbe. Nesmieme dovoliť kolaborantom podpísať nové pozývacie listy“ zakončil Macko v príhovore a vyzval všetkých občanov, aby sa zúčastnili volieb a zabránili snahe o odstránenie demokracie a vytrhnutie našej krajiny z EÚ a NATO.

NASPAŤ