Macko vs Molnárovci: Vecné argumenty vs demagógia #bezpečnosť#demagógia#diskreditácia#F-16#NATO#Rusko#Ukrajina#Vojna na Ukrajine

Slovensko sa zmieta vo vnútornej kríze, ale aj kríze hodnôt. Patríme k najviac dezorientovaným ľuďom v Európe, podliehame konšpiráciám a dezinformáciám a mnohí z nás verejne podporujú ruské vojnové a nacistické besnenie na Ukrajine. Môžu za to dezorientované a lenivé politické a spoločenské elity a hlavne obrovská koncentrácia deštručných, antisystémových, extrémistických až fašistických politikov a politických strán.

#bezpečnosť #demagógia #diskreditácia #F-16 #NATO #Rusko #Ukrajina #Vojna na Ukrajine

Ilustračné foto: MRE ISAF HQ at JWC Stavanger (archív Pavla Macka)

Mafiánsky štát a jeho strojcovia ako chameleóni zmenili šat a rétoriku, tvária sa ako tribúni ľudu, obhajcovia právneho štátu a mierotvorcovia. A majú tisíce nasledovateľov, ktorí sa orientujú podľa informácií, ktoré sa k nim dostanú. Tých od strojcov mafiánskeho štátu a proruskej scény je viac ako tých objektívnych. Zlo sa snaží prekričať dobro. Taktika je jednoduchá, stačí pustiť do éteru klamstvo a ono sa už samo uchytí, najmä, ak ho nikto nevyvracia.

Ľudia sú uponáhľaní, nemajú čas si overovať fakty. Žijú z titulkov, z krátkych nepravdivých výrokov, z perfektných marketingových ťahov. Takto funguje manipulácia. Vždy sa niečo z klamstva „uchytí“ a stane sa to akceptovanou pravdou. Sú dva spôsoby ako tomu čeliť a reagovať.

Ten prvý je, že tvrdo a trpezlivo vysvetľujete, chodíte do médií, študujete a overujete si fakty a prezentujete otvorene pravdu, aj keď sa to časti davu nepáči. Trpezlivo znášate posmešky, nadávky, vyhrážky a diskreditáciu. Skrátka pre dobro nesiete kožu na trh.

Druhá možnosť je splynúť s davom. Radšej sa nevyjadrujete, ste tíško ako voš pod chrastou. Máte malú eseročku, robíte kšefty aj s obvinenými „kapitánmi“ mafiánskeho štátu, veď Vy za to nemôžete, čo oni robia. Aj keď ste v živote neriadili viac ako troch ľudí, čakáte na svoju šancu a máte ambície trebárs aj na premiéra. Rozhodnú síce občania, ale máte veľkú šancu. Stačia Vám bilboardy, skvelé heslá a dobrá kampaň a urobia z Vás čistého a odhodlaného nositeľa zmeny. Lenže spoločnosť sa aj naďalej bude prepadať do bahna…

Poďme naspäť k demagógii a klamstvám. Stratégovia, akých som popisal ako druhú možnosť, sú tíško a radia nereagovať. Lenže demagógia nezapadne prachom, ale sa šíri oveľa rýchlejšie a ľahšie ako pravda. Aj preto sme šokovaní z predvolebných prieskumov. Ja skúšam za pravdu bojovať. Nielen preto, že to robil už Štefánik, ale preto, že zlu a lži sa nemá ustupovať. Robím to vecne a kľudne, ale niekedy treba aj ostrejšie, ale slušne.

Tu je ukážka, ako chodia diskreditovať na youtube, lebo vedia, že to pozerajú tisíce ľudí:

♨️Robert Molnár ( @robertmolnar7032 ) otvára konverzáciu:

„Macko je taky odbornik ako ja kozmonaut… F16 su nerealne na ukrajine, jedine ak tam pojdu americania do nich. Minimalny bojovy výcvik je 35 mesiacoch..“

✅Odpovedám ( @pavelmacko1723 ):

„Ste chytrý, ale asi hluchý. Povedal som že výcvik je 15 mesiacov na výcvikových strojoch a potom 2 roky na F-16. Takže je to dokonca 39 mesiacov. Tak proti čomu vlastne protestujete? Proti svojmu obrazu v zrkadle? Ja odborník som, ale Vy kozmonautom nebudete ani vo vlhkom sne. „

♨️♨️ Pridáva sa Ľubomír Molnár ( @lubomirmolnar6644 )

„@pavelmacko1723 … Ale pozerám okrem iných aj vaše komentáre. A aj keď nemienim spochybnovať vaše vojenské schopnosti, tak musím konštatovať že ste mnoho krát komentoval dianie na UA ako demagóg. Stačí si pozrieť vaše staršie príspevky.“

✅ Odpovedám:

“ @lubomirmolnar6644 Takže verejná výzva pre Vás pán Molnár: Váš menovec tu má problémy so sluchom a spochybňuje moje vyjadrenie na základe svojho nepodloženého dojmu, lebo v tom videu som presne povedal v akých fázach a ako dlho trvá výcvik. Ale Róbert Molnár si melie svoje a od veci.

Výhodou je, že moje vyjadrenia sa dajú presne prehrať a porovnať s Vašimi klamnými alebo chybnými interpretáciami. Celé mesiace sem ako trollovia chodíte, koordinujete sa v konkrétnych skupinách, ale ANI RAZ ste nepriniesli dôkaz, len republikánske táraniny. Presne tak to tu bude, keď mafia a fašisti vyhrajú voľby. Takže sem dajte moje konkrétne výroky a nie Vaše domnienky a porovnáme si zvukovo-obrazové záznamy, čo rozprávate o mne Vy a čo som skutočne povedal ja.

Na rozdiel od väčšiny analytikov vo svete aj na Slovensku, ja som práve jeden z tých opatrnejších a skeptickejších a nerobil som propagandu, ani som nešíril zbožné želania namiesto faktov, ako to robia notorickí rusofili. A potom môžeme porovnať s vyjadreniami ľudí z Republiky, smerohlasu, či Hlavných správ. A uvidíme, kto tu rok klame a robí demagógiu. Najprv tvrdili, že Rusko nezaútočí, potom sa tešili že za týždeň Ukrajina padne a teraz zúfalo chodia po internete a klamú, kto čo tvrdil. Všetky videá, statusy, články a vyjadrenia sa dajú dohľadať a pekne analyzovať. Takže dajte niečo, alebo prestaňte ohovárať.

♨️♨️ Ľubomír Molnár kontruje:

“ @pavelmacko1723 https://www.youtube.com/watch?v=lg-D-DDVsuE&t=262s cca 30 minúta. Môžeme sa hrať zo slovíčkami. Ale ak niekto povie že rusi už tento konflikt nemôžu vyhrať ( čo dúfam že nevyhrajú ) neznamená to že prehral, alebo teda prehrá ? A našli by sa ešte podobné výroky, ale nemám čas ani záujem presedieť dva dni pri PC aby som znova počúval všetky vaše príspevky.“

✅ Reagujem:

“ @lubomirmolnar6644 Práve ste sa zosmiešnili. Zahrniem Vašu otázku aj ukážku do budúceho videa, nech aj Vaše okolie vie, ako tárate. Otázka na Vašej úrovni chápania: UŽ RUSI VYHRALI A OBSADILI UKRAJINU? NIE? Tak až to bude pravda, potom príďte! Ale zatiaľ stále platí, čo som povedal ja a Vy ste strelili capa.

Na svojom vyjadrení trvám: „Nie je možné, aby Rusi vyhrali tento konflikt. “ Môžu Ukrajinu vojensky obsadiť, môžu vyvraždiť všetkých Ukrajincov, ale nie je možné si silou natrvalo podrobiť 40 miliónový národ, ktorý sa bráni a nechce s ruským svetom už nič mať.

👉„Pravde veriť, pravdu žiť a pravdu brániť.“ 👈
M.R. Štefánik

NASPAŤ