Najväčšia Potemkinova dedina s tisíckami skutočných jadrových hlavíc. #bezpečnosť#Potemkinova dedina#Rusko#Ukrajina#Vojna na Ukrajine

#bezpečnosť #Potemkinova dedina #Rusko #Ukrajina #Vojna na Ukrajine

Podľa všetkého Rusi hľadajú, kam sa podelo jeden a pol milióna zimných uniforiem, ktoré mali byť v mobilizačných skladoch. Znie to ako zlý vtip. Ale, ak je to pravda, je to ukážka zvrhlosti ruského režimu. Aj Ukrajinci majú problémy s výstrojom a niektorí si dokupujú „vychytávky“. Ale na záberoch boja vidíte profesionálnu výbavu a skutočných ukrajinských vojakov, ktorí vyzerajú ako vojaci a bojujú ako vojaci.

Zdroj: Twitter, @visegrad24

V ruských radoch vidíte vandrákov s rôznymi uniformami a často opitých. Už to trdím dlhšie, že nadchádzajúca zima bude krutá pre ukrajinských civilistov, ktorých chce Putin vyhladovať a vymrznúť a ruských vojakov. Ale zima môže byť výhodou pre lepšie vybavených, motivovaných a disciplinovaných ukrajinských vojakov. Tí síce nemajú toľko železného šrotu ako Rusi, ale majú to, čo potrebujú na víťazstvo – odhodľanie a vôľu víťaziť.

Pýtate sa, ako je to možné, že sa niekde stratí také množstvo materiálu? Rusko je najrozľahlejšia krajina sveta. Je to krajina neobmedzených možností, krajina, kde zajtra znamená už včera. To hovorí za všetko!

Ale teraz vážnejšie: Toto je budíček odkrývajúci Rusom aj svetu najväčšiu Potemkinovu dedinu v histórii. Krutá a nebezpečná paródia nacistického štátu s jadrovými zbraňami.

NASPAŤ