Hoaxy a očierňovanie či ubližovanie druhým je drahé! #hoax#reforma justície#Reforma prokuratúry#trest

Alex Jones, zakladateľ Infowars a jeho mediálna spoločnosť Free Speech System dostali trest 4.1 mil $ ako náhradu škody a nemajetkovej ujmy a 45.2 mil $ ako pokutu, za ujmu rodinám poškodeným pri streľbe a konaním Jonesa.

#hoax #reforma justície #Reforma prokuratúry #trest

Alex Jones ( https://www.thewrap.com/alex-jones-45-million-punitive-damages-sandy-hook/)

Dôvodom bol hoax, ktorý Jones šíril celé roky, že nič také sa nestalo. Pri streľbe zahynul 6-ročný chlapec. O odškodnení rozhodol súd. Jonesa čakajú ešte dve ďalšie pojednávania.

Na Slovensku Vás môžu samotní sudcovia beztrestne špiniť celé roky. Takže kto by Vám prisúdil odškodné?

Alex Jones je pravicový extrémista, ktorý celé roky tvrdil, že v roku 2012 sa nestala žiadna streľba a že je to výmysel na to, aby úrady mohli regulovať držbu zbraní medzi obyvateľmi. Rodiny požadovali celkom 150 mil. $ odškodné. Jones im ponúkol smiešnych 120 tis. $ v rámci návrhu na urovnanie sporu. Rodiny to odmietli a išli s prípadom pred porotu a vysúdili takmer 50 mil. $.

Na Slovensku Vás pred útokmi, klamstvami a poškodzovaním dobrej povesti ochránia len zriedka. Naopak, niekedy sa kriví sudcovia a prokurátori ešte pridajú k zločincom. Bez dôslednej očisty súdov a prokuratúry a bez systémových zmien a tvrdého vymáhania dodržiavania zákona, ale aj etiky a morálky, môžeme zabudnúť na fungujúci právny štát.

Zdroj: https://www.thewrap.com/alex-jones-45-million-punitive-damages-sandy-hook/

NASPAŤ