Prichádza skutočný bod zlomu. Kto vyhrá? #Fico#GIBZ#Kaliňák#NAKA#Nezávislá inšpekcia GIBZ#Reforma prokuratúry#Zrušenie SIS

Médiá oznámili, že NAKA zadržala exministra vnútra Roberta Kaliňáka a spolu s expremiérom ho obvinili zo založenia zločineckej skupiny. Roberta Fica nezadržali, o jeho vydaní na stíhanie musí rozhodnúť Národná rada SR.

#GIBZ #Nezavislá inšpekcia GIBZ #Zrušenie SIS #Reforma prokuratúry #Profesionálny štát #Fico #Kaliňák #NAKA

Ide do tuhého. Otázka je, či vyhrá mafia alebo spravodlivosť. (Zdroj: dennikn.sk)


Osobne si myslím, že títo ľudia patria do basy. Ale skutočnou otázkou je, či si OČTK naozaj dobre pripravili toto obvinenie. Žiadne faux pas na štýl ficovskej inšpekcie MV SR si táto krehká demokracia už nemôže dovoliť.


Obviniť expremiéra a exministra, ktorí umožnili vznik mafiánskeho štátu a dlhodobo zneužívali aparát štátu na svoje mocenské ciele a minimálne sa mlčky prizerali, ako štátne zložky postupne rozoberá s ich vedomím korupčná aj tá brutálna mafia, je mimoriadne vážna vec. Na jednej strane je to nevyhnutné, ak existujú konkrétne podozrenia. Ale je to aj mimoriadne riskantné. Títo ľudia totiž majú na čele prokuratúry kolaborujúceho RA363 aj plno svojich agentov priamo v systéme.


Ak vyšetrovatelia neustoja dôkazné bremeno, tak tu nastane skutočné peklo. Mafia, ktorá infiltrovala políciu, prokuratúru a tajné služby skoncuje s demokratickým ústavným zriadením a môže dôjsť aj na životy viacerých ľudí.


Preto nejasám, ale pozorne sledujem, čo sa bude diať a s čím vyšetrovatelia prídu. Treba pozorne sledovať aj to, kto vzniesol obvinenie a zasahoval. Donedávna sme žili v ilúzii, že svätú vojnu proti mafii viedol aj bývalý šéf NAKA a kamarát Milana. Zdanie môže často klamať.

Zdroj: https://dennikn.sk/minuta/2815782/?ref=mpm

NASPAŤ