Koncentrované zlo existuje aj vďaka vonkajšej podpore #Buča#Irpiň#prokuratúra#Rusko#Ukrajina#Vojna na Ukrajine#Vojnové zločiny#Žilinka

V týchto dňoch je svet šokovaný tým, čo sa ukazuje po odchode ruských okupačných vojsk z oblastí okolo Kyjeva. To, čo máme možnosť vidieť na obrázkoch, ktoré facebook radšej ani neukazuje, je koncentrované zlo a popretie akejkoľvek humanity. Takto nebesnia ani zvieratá, ani tie nezabíjajú pre potešenie.

Fotografie hrôz na severe Ukrajiny po odchode ruských vojsk (zdroj: twitter)

Ako ohrozovala bezpečnosť ruského štátu a národa ukrajinská starostka popravená s rukami zviazanými za chrbátom? Zodpovednosť za masívne vojnové zločiny má jednoznačne režim prezidenta Putina. Ten režim, ktorý otvorene podporujú politici ako Fico, Danko, Blaha, kotlebovci, ale ospravedlňujú ho a relativizujú ho aj takí ako Kéry, Pellegrini, Tomáš a hľadajú dôvody, pre ktoré je treba pokračovať v spolupráci s moskovským režimom. Nevadí im, že jeho predstavitelia s diplomatickým krytím špehujú a otvorene ohrozujú životy slovenských občanov.

Hrôzostrašné obrazy toho, čo po sebe zanechali besniace okupačné vojská vykonávajúce Začistku (zdroj: twitter)

No najviac šokujúce je to, že tento režim má stále plnú podporu nášho generálneho prokurátora. Je to neuveriteľná hanba, že členská krajina EÚ má v čele prokuratúry človeka, ktorý otvorene podporuje zločinný režim, udržiava tesné kontakty s predstaviteľmi ruskej moci a zaťahuje Slovensko do tesnej spolupráce s režimom, popierajúcim elementárne zásady humanity.

Maroš Žilinka podľa svojich slov odmieta vyhrocovanie napätých vzťahov s Ruskom formálnymi gestami. Tým sa vedome zaradil na stranu týchto zločincov. Namiesto toho, aby stíhal všetkých, ktorí verejne schvaľujú ruské vojnové zločiny, tak hľadá cestu ako prehbovať spoluprácu so zločinným režimom. Dal tým aj jasný politický odkaz svojim extrémistickým podporovateľom, vrátane tých finančne podporovaných Ruskom.

MÁME SA BÁŤ, ČO SA BUDE DIAŤ NA SLOVENSKU, AK SA TÍTO ĽUDIA DOSTANÚ K MOCI A RUSI NEBODAJ VYHRAJÚ VOJNU?

Rusko vedie na Ukrajine vojnu porušujúcu všetky základné zásady vedenia ozbrojeného konfliktu ako VOJENSKÁ NEVYHNUTNOSŤ, ROZLÍŠENIE, PROPORCIONALITA, HUMANITA a REŠPEKT K ĽUDSKÝM BYTOSTIAM.

Ale to, čo sa teraz odhaľuje v Buči, Irpine a v okolitých obciach, je už na hrane genocídy. Za správanie ruských vojakov nesú zodpovednosť ruskí predstavitelia, Žilinkov kamarát na čele ruskej prokuratúry a hlavne velitelia vojakov. Tí sú plne zodpovední za akékoľvek vojnové zločiny ich podriadených vojakov. Ak ich tolerujú a nestíha ich ruská prokuratúra, s ktorou nás spája hanebne náš generálny prokurátor, tak sa podieľajú na páchaní týchto zločinov a mali by byť postavení pred medzinárodný tribunál rovnako, ako nacistickí zločinci stáli pred Norimberským súdom.

Alexej Ščabulin, jeden z veluteľov Z-fašistických vojsk počas interview (foto: twitter)

Na medzinárodnú lavicu hanby patria aj ľudia ako Maroš Žilinka a politici ospravedlňujúci ruský režim, alebo snažiaci sa mu za každú cenu vyhovieť.

Občania by si mali dobre zapamätať meno každého poslanca NR SR, ktorý hlasoval za zvolenie Maroša Žilinku a verejne neoľutoval svoj omyl ani po týchto nových okolnostiach.

Foto: Jeden z veliteľov zodpovedných za „začistku“, pplk. Alexej Szabulin (RF, námorná pechota).

Zdroj: Twitter

NASPAŤ