Ženský diplomatický prápor v akcii. #Slava Ukraini#Ukrajina#Ukrajina žije#Vojnové zločiny

Muži narukovali na vojnu a bojujú za existenciu svojej vlasti a právo na život pre ukrajinský národ. Milióny žien a detí (cca 10 mil.) museli opustiť narýchlo svoje domovy. Viac ako štyri milióny museli opustiť svoju vlasť, z toho 1,8 mil. detí. Väčšina z nás nezažila nikdy takýto exodus. Ukrajinské mestá a dediny sú zničené, ľudia vyhladovaní a uzimení.

#Ukrajina #Vojnové_zločiny #Slava Ukraini #Ukrajina žije

Poslankyne Maria Mezentseva a Olena Khomenko počas diskusie v GLOBSECU (Foto: Globsec)

Všade obrovské následky vojnovej fašistickej skazy, škody sa šplhajú už do výšky 500 miliárd eur. Ale Ukrajina žije. Z-fašistom sa ju zatiaľ nepodarilo zlomiť ani úplne zničiť. Existuje ich armáda, existuje ich protivzdušná obrana, existujú ich inštitúcie.

Diskusia s poslankyňami Verchovnej rady Ukraini Maria Mezentseva a Olena Khomenko (Foto: Globsec)

Ženy, poslankyne parlamentu (Verchovna rada Ukrajiny), vytvorili ženský diplomatický prápor a vyrazili do sveta podať svedectvo, ale aj hľadať podporu pre svoju trpiacu krajinu. V stredu doobeda som vďaka GLOBSECU mal možnosť zúčastniť sa okrúhleho stolu s dvomi z nich. Poslankyne Maria Mezentseva a Olena Khomenko na mňa urobili silný dojem. Absolútne profesionálky, s perfektnou angličtinou, odhodlané urobiť všetko pre svoju krajinu. Skutočné líderky.

Som presvedčený, že krajina s takými bojovníkmi so zbraňami na bitevnom poli a silnými ženami, bojovníčkami doma a za hranicami, nemôže byť nikdy porazená ani tým najbrutálnejším agresorom.

Zdroj foto: GLOBSEC

NASPAŤ