Účinná spravodlivosť po slovensky #Bašternák#korupcia#mafiánsky štát#politika#prokuratúra#spravodlivosť

Okresný súd v Trenčíne dnes podmienečne prepustil daňového podvodníka L. Bašternáka z výkonu trestu. Hoci prokurátor hodlá podať sťažnosť, tento prípad je ďalším výsmechom občanom zo strany politicky sponzorovanej mafie a skorumpovanej justície.

#Bašternák #korupcia #mafiánsky štát #politika #prokuratúra #spravodlivosť

Kauza Bašternák sa stáva symbolom jalovej spravodlivosti v mafiánskom štáte (Zdroj: TASR/DennikN)

Takže si to zrekapitulujme:

1️⃣ Najprv všetci vyšetrovatelia roky tvrdili, že SKUTOK SA NESTAL. Robert Kaliňák, najlepší minister vnútra v dejinách, vyhlasoval, že s dotyčným nič nemá a v podstate ho ani nepozná. Neskôr zúfalý bankový úradník Filip Rybanič pozrel na jeho účet a zistil, že od firmy tohto „nášho človeka“ (rozumej Smeru-SSD) dostával exminister na účet státisíce. Filip Rybanič bol obvinený a následne odsúdený.

2️⃣ Až na tlak civilných osôb, ktoré museli zhromažniť potrebné dôkazy, bolo Bašternákovi vznesené obvinenenie. Následne sa pred súdom priznal a bol odsúdený na 5 rokov odňatia slobody. Vyšetrovateľom, ktorí jeho prípad roky zametali pod koberec, a teda sú dôvodne podozriví zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a testného činu nadržovania, sa nič nestalo. Prokurátor nepožiadal o zaistenie všetkého majetku Bašternáka. Nič sa mu nestalo. Exekútorka a úrady umožnili prevod všetkého majetku Bašternáka (okrem bytu v ktorm býval Robert Fico) na príbuzných. Nikomu sa nič nestalo.

3️⃣ Bašternák sa priznal k ďalšiemu trestnému činu. Bol neprávoplatne odsúdený aj za tento skutok. Prokurátor nežiadal o súhrnný trest, sudca upustil od súhrnného trestu. Nikomu sa nič nestalo a Bašternák de facto okrem výroku „vinný“ nedostal žiadny trest.

4️⃣ Riaditeľ väznice navrhol predčasné prepustenie Bašternáka za vzorné správanie po odpykaní polovice trestu za prvý skutok/trest. Vôbec mu nevadilo, že medzitým sa Bašternák stal recidivistom, lebo bol odsúdený aj za ďalší skutok. Nevadilo to ani sudcovi, ktorý ho dnes prepustil. Nikomu sa nič nestane!

Závery a poučenia:

1) Ak ste členom alebo sympatizantom smerohlasáckej mafie alebo justičnej mafie, prakticky sa Vám nič nestane. Za dva roky fešáckej basy, teda meditačného pobytu v štátnom zariadení, zarobíte milióny eur. Tie sa dokonca pekne preperú a sú čisté ako krištáľová studnička.

2) Ak ste chudák, ktorý opakovane ukradne pár zemiakov pre hladné deti, dostanete nakladačku a skončíte v base na dlhé roky.

3) Ak skrížite cestu tejto mafii, tak Vám ľudia počnúc Donom Robertom a končiac Agentom 363 zničia život a Vy môžete byť radi, že ste prežili.

Zdroj: DennikN , Súd prepustil Bašternáka podmienečne na slobodu, rozhodnutie ešte nie je právoplatné (dennikn.sk)

NASPAŤ