Svedectvo vraj nie je dôkaz #§363#Gašpar#korupcia#mafiánsky štát#NAKA#Žilinka

Paráda. Nový týždeň začína tam, kde starý skončil! Generálny prokurátor opäť buchol paragrafom 363. Odkázal nám, že on, ako ekonomický prokurátor neuznáva výpovede svedkov ako dôkaz v trestnom konaní. Rozhodol v prípade P.B., brata známeho oligarchu, a podľa § 363 Trestného poriadku mu zrušil obvinenie.

#§363 #Gašpar #korupcia #mafiánsky štát #NAKA #Žilinka

Takže, ak nabudúce uvidíte nedajbože zločin alebo vraždu, ani sa nehláste na polícii. Podľa generálneho prokurátora, ak k tomu nepriložíte aj nejaké iné dôkazy, Vaše svedectvo je nanič. Iba si môžete skomplikovať život a ešte Vás môžu obivniť z krivej výpovede. Neveríte? Spýtajte sa Hedvigy Malinovej. Žilinka si potom sadol na bicykel a za hlasného povzbudzovania bulváru išiel lifestylovo bicyklovať do prírody. Dúfajme, že nechce v popularite prešpurtovať istú Plačkovú.

Dnes sa z aktualít.sk dozvedáme, že prominenti z kauzy očistec nie sú žiadne holubice mieru a súd opäť rozhodol, že vo väzbe sedia oprávnene. Vedeli sme, že niektorí dostali dopredu varovanie, že už po nich idú. Išli dať dokonca preventívne trestné oznámenia. Tak sa to u nás robí, ako na Divokom západe. Kto skôr obviní, ten je na tom lepšie. Žilinkovi ani prokuratúre asi nevadí, že týmto varovaním podozrivých niekto závažne porušil zákon. Rovnaku, ako mu zatiaľ nevadí, že zákon porušili aj vyšetrovatelia UIS MV SR, dozorujúci prokurátor a sudca, keď bez zákonných dôvodov obvinili a dokonca uväznili vyšetrovateľov NAKA.

Nevedeli sme však to, že obvinený Gašpar si doma budoval bezpečnostný archív vzor Brucho, niečo ako zálohu štátneho archívu kriminálnych prípadov. Zrejme usúdil, že vyslúžilému policajtovi sa môžu takéto informácie hodiť. Možno dúfal, že bude advokátom. To je dnes móda, že tí, ktorí celý život mali stíhať zločincov, ich po odchode z funkcií obhajujú. Iný spoluobvinený, tiež na základe nezákonného varovania, dokonca na všetko splnomocnil manželku. Tá ešte pred príchodom OČTK stihla vyprázdniť bezpečnostnú schránku. Možno v nej boli dôkazy, ktoré by doplňali výpovede svedkov, ktoré pán Žilinka aj tak neuznáva ako dôkazy v trestnom konaní. A tak OČTK nemajú v rukách prakticky nič.

Odhad vývoja

Sme vo vojne s mafiánskym štátom. Začína sa zreteľne ukazovať, kto je na strane mafiánskeho štátu a kto je proti. Postupne sa čoraz zreteľnejšie ukazujú aj kolaboranti. Až OČTK ukončia vyšetrovanie aktérov kauzy Očistec, nikto by nemal byť prekvapený, ak celé stíhanie bude opäť zrušené podľa § 363. Teraz sa len čaká na to, aby sa aktéri dozvedeli, čo všetko má druhá strana.

Foto: aktuality.sk (facebook)

Zdroj: https://www.aktuality.sk/clanok/rtqlhw8/ocistec-u-policajneho-exprezidenta-gaspara-nasli-podozrive-dvd-citlive-udaje-z-vysetrovani-si-schovaval-cele-roky/

NASPAŤ