Komentár: Koalícia už žiadnu reformu nezrealizuje #bezpečnosť#Bezpečnostná rada SR#koalícia#politika#reformy#vláda SR

Ďalšia bublina spľasla! Reformy nebudú .Je stále jasnejšie, že táto vládna koalícia horko-ťažko dovládne do konca riadneho volebného obdobia. Aj to je to stále menej pravdepodobné.

#bezpečnosť #Bezpečnostná rada SR #koalícia #politika #reformy #vláda SR

1️⃣Spľasla ďalšia bublina. Hlučne oznámená komisia, navyše dosť neštandartne zriadená pod Bezpečnostnou radou SR a v neobvyklom zložení, bola v tichosti rozpustená už 8. októbra 2021. Bez výstupov. Tie v tomto zložení a s pochybnou legitimitou ani nebola schopná vygenerovať.

2️⃣Výstupy sa tvorili aj tak inde, než v komisii. Údajných 17 opatrení nebolo nikdy riadne predstavených. Koalícia sa na nich nedokázala zhodnúť. Takéto „kupovanie času“ má krátku životnosť a vždy skončí ešte väčším problémom.

3️⃣Podobne tomu bude aj s ostatnými reformami. Koalícia sa na nich nevie politicky dohodnúť. Už Plán obnovy si najprv predstavovali strany individuálne na svojich tlačovkách a až potom dávali dokopy jeden plán. Je nemožné, aby dokázali dať dokopy jednu zmysluplnú reformu, ktorá pomôže Slovensku a jeho občanom.

Záver

Budeme radi, ak sa im podarí dať dokopy aspoň zdanie nejakých reforiem. Minimálne tých, ktoré formálne potrebujeme na čerpanie prostriedkov z Plánu obnovy. Skutočné reformy a rozvoj Slovenska môže priniesť až nová garnitúra. Ale to len vtedy, ak vyhrajú voľby nepopulistické demokratické a proreformné strany. To je zatiaľ v nedohľadne!

Zdroj: https://domov.sme.sk/c/22768677/obnova-dovery-v-stat-ako-to-vyzera-s-opatreniami.html

NASPAŤ