Inšpekcia a prokuratúra majú vážny problém! #Čurilla#NAKA#prokuratúra#Remeta#Santusová#SIS#vojna inštitúcií#Žilinka

Naše obavy sa postupne potvrdzujú. Z uznesenia sťažnostného senátu Krajského súdu Bratislava vyplýva, že obvinenie a väzobné stíhanie vyšetrovateľov NAKA (Čurilla a spol.) bolo nedôvodné.

#Čurilla #NAKA #prokuratúra #Remeta #Santusová #SIS #vojna inštitúcií #Žilinka

Naopak, súd dokonca naznačuje, že predložené dôkazy skôr nasvedčujú tomu, že vyšetrovatelia NAKA môžu mať oprávnené pochybnosti o zákonnosti činnosti časti UIS MV SR. Celá kauza tak umocňuje podozrenie, že môže existovať organizovaná zločinecká skupina s účasťou ľudí z prostredia orgánov činných v trestnom konaní a spravodajských zložiek. Tá by sa mohla snažiť o sabotáž vyšetrovania závažnej trestnej činnosti nominantov bývalej vládnej moci a koná so silnou politickou podporou.

Generálny prokurátor sa mimoriadne aktívne angažuje v prospech viacerých obvinených a využíva § 363 Trestného poriadku. V tomto prípade zaryto mlčí. Prichádza vážny test lojality pána Žilinku k Ústave SR a ochrane právneho štátu. Jeho kroky budeme pozorne sledovať. Hoci bola táto relácia nahrávaná ešte v septembri, oplatí sa ju vypočuť v kontexte aktuálnych udalostí.

Čo Vy na to, pán Macko? 3. Zmluva s diablom (diskusná relácia ODS)

Viac k uzneseniu KS BA nájdete napr. tu:

1. https://dennikn.sk/2583309/krajsky-sud-vysetrovatelia-naka-nic-protipravne-neurobili-ich-podozrenia-voci-inspekcii-boli-opravnene/?ref=tit1

2. https://www.aktuality.sk/clanok/zmqsbxq/krajsky-sud-kritizuje-vysetrovanie-policajtov-naka-odposluchy-ani-agent-nic-nepotvrdzuju/

NASPAŤ