Dobytkár ukončený, otázniky okolo SNS zostávajú #agrodotácie#Danko#kauza Dobytkár#korupcia#SNS

Polícia hlási ukončenie vyšetrovania kauzy DOBYTKÁR! Vyšetrovatelia pripravili návrh na podanie obžaloby na 8 fyzických osôb a 5 právnických osôb. Končí tak vyšetrovanie prípadu korupčných parazitov na poľnohospodárskych dotáciách. Celkom zdokumentovali 95 skutkov a viac ako 10 milónov eur na úplatkoch.

#agrodotácie #Danko #kauza Dobytkár #korupcia #SNS

Schéma, ako fungovala korupcia v agrodotáciách (Pavel Macko)

Podľa vyjadrení svedkov, peniaze mali končiť aj v systéme. Teda mali byť použité pre nelegálne finacovanie aktivít Dankovej SNS prostredníctvom finančníka M.K.. SNS oficiálne popiera akýkoľvek podiel na trestnej činnosti. Takže zatiaľ to vyzerá tak, že pred súd pôjdu len priami vykonávatelia korupčných zločinov. Ich prípadní politickí sponzori ako aj možní „požívatelia konečných výhod“ sú zatiaľ nedotknuteľní.

V každom prípade by si hospodárenie SNS a financovanie všetkých jej aktivít, ako aj majetkové pomery vedúcich funkcionárov SNS, zaslúžili mimoriadnu pozornosť policajných orgánov a daniarov. Aspoň by sa tak definitívne vyvrátili všetky podozrenia voči SNS, alebo naopak potvrdilo jej nelegálne finacovanie.

Bol to totiž Andrej Danko, kto systematicky sprísňoval podmienky pre fungovanie parlamentu aj politických strán. Pritom práve Dankove návrhy výrazne zvýhodňovali už existujúce strany. Mnohé z nich získali neoprávnené výhody či už peniazmi získanými vlastnou hlavou, privatizáciou, alebo rozsiahlymi nevyfaktúrovanými mediálnymi službami a promo aktivitami. Všetko na úkor nových politických subjektov a pre potlačenie korektnej politickej súťaže.

Práve SNS je v tomto prípade podozrivá, že sa snažila upevniť svoje postavenie priživovaním sa na nelegálnych aktivitách svojich nominantov. Ak by sa toto preukázalo, tak by to bol dôvod na niečo viac, než len na moralizovanie nad praktikami národniarov.

Foto: autor a aktuality.sk /facebook/

Použitý zdroj:

https://www.aktuality.sk/clanok/lz833qs/kvietikovi-nosili-uplatky-do-hotela-cierne-peniaze-mal-zakryvat-aj-bodor-policia-hlasi-hotovo-s-dobytkarom/

NASPAŤ