Pravda o sociálnosti a profesionalite smerohlasu #dane#reforma#Smer -SD#sociálny štát

Spôsob, akým sa strany vládnej koalície rozhodli prezentovať svoje neujasnené zámery ako zvýšiť verejné blaho a pomôcť rodinám je nešťastný. Je dôvod ho kritizovať. Rovnako je dosť dôvodov skôr či neskôr pristúpiť k daňovo-odvodovej reforme. Ale treba to urobiť premyslene a slušne to odkomunikovať najprv s odborníkmi a potom s verejnosťou.

#dane #reforma #Smer -SD #sociálny štát

Ale ak sa do čela kritiky stavajú súdruhovia zo Smeru a Hlasu, treba im najprv pripomenúť, čo celý čas pri moci robili oni. Vo fyzike platia zákony zachovania hmotnosti a energie. V spoločnosti a ekonómii (aj ekonomike) tiež fungujú zákonnitosti. Za celý čas socialistických experimentov tzv. vlád sociálnych istôt R. Fica a P. Pellegriniho nedali smerohlasáci občanom vôbec NIČ zo svojho. Boli to občania, ktorí tvrdo zaplatili sociálne opatrenia smerohlasáckych vlád.

Pán Kamenický pred časom vystriedal vo funkcii ministra Kažimíra. Včera sa v relácii Na hrane rozčuloval, že súčasný minister financií s nikým nekomunikoval svoje vízie. Má pravdu. Len zabudol dodať, že to nerobil ani Kažimír, dokonca ani on sám. A ešte zabudol dodať, že väznice máme plné VIP klientov aj preto, že veľká časť z toho, čo „sociálni demokrati“ svojimi opatreniami zobrali občanom a stiahli z obehu, skončilo na súkromných účtoch ich nominantov a spriaznených oligarchov.

Sociálne istoty vybraných skupín občanov boli len dobrou zámienkou na smerohlasácky raut. Tu je starší prehľad smerohlasáckych opatrení ministra Kažimíra. Potrebujeme iné, rozumné a dlhodobo stabilné reformy a nie ad hoc opatrenia. Také, ktoré vieme vyargumentovať, vysvetliť ich občanom a získať pre ne podporu. Štát, to sme my, všetci občania a nie len zopár politikov. Musia s nami korektne komunikovať a uchádzať sa o podporu svojich opatrení.

Socialistická daňová reforma Smeru – SD (Zdroj: iness.sk)

NASPAŤ