Sloboda slova a politický boj majú svoje hranice #Fico#justícia#korupcia#krivé_obvinenie#očista#reforma

R. Fico sa správa ako internetový troll. Verejne niekoho krivo obviní a šíri hoaxy. Ak sa ukáže, že nemal pravdu, nikdy sa neospravedlní.

Docent práva Róbert Fico a jemu podobní by sa mali verejne ospravedlniť. V rovnakom rozsahu v akom robili nenávistnú kampaň a šírili lži a nepodložené správy, či krivé obvinenia. Mali by tak bezodkladne urobiť v reakcii na výsledky vyšetrovania nariadeného novým generálnym prokurátorom.

Jediným cieľom kampane R. Fica a ďalších osôb bolo spochybniť a narušiť riadne vyšetrovanie rozsiahlej trestnej činnosti. Tá bola páchaná zhodou okolností práve počas vlád R. Fica a P. Pellegriniho.

O tejto rozsiahlej organizovanej činnosti zrejme bývalý premiér Fico aspoň čiastočne vedel. Podľa jeho vlastných vyjadrení dostával podrobné správy od spravodajských zložiek. Fico navštevoval aj často hlavných podozrivých.

Po dôkladnom preverení okolností zranenia M.L. vo väznici je namieste aj dôkladné posúdenie a vyšetrenie všetkých verejne vznesených krivých obvinení a prípadné vyvodenie trestno-právnej zodpovednosti voči konkrétnym osobám.

Sloboda slova a špinavý politický zápas majú v demokratickom právnom štáte svoje hranice. Robert Fico sa spolieha na status bývalého trojnásobného premiéra s kontaktami na tajné služby a mocných ľudí v šedej zóne v pozadí. Preto si môže dovoliť nadužívať slobody slova na priame útoky na štátnu moc.

Sloboda slova však končí tam, kde začína trestná činnosť, či už ide o krivé obvinenie, ohováranie, nátlak a zastrašovanie, alebo šírenie poplašnej správy.

Použité fotografie v koláži: youtube a archív autora.

NASPAŤ