Brlohy a ich návštevníci #celoštátna politika#ekonomika#kauza Dobytkár#korupcia#spoločnosť

Takzvaná elita národa, teda oligarchovia, vysokopostavení vládni politici, vysoko postavení funkcionári bezpečnostných a spravodajských zložiek a mafia sa schádzali potajomky ako krysy v nejakej diere a dohadovali riadenie spoločnosti, inštitúcií a delenie lupu.

Schádzali sa na miestach ako hotel Albrecht, DoubleTree, na 6. poschodí na Račianskej, Vazovovej, v Radošinskej pivnici a bohvie koľko ešte takýchto brlohov existuje. Ktorí z návštevníkov týchto brlohov patria do basy, a ktorí si len zaslúžia verejné opovrhnutie a doživotné vylúčenie z verejného a politického života, nech rozhodnú orgány činné v trestnom konaní a občania.

Ale ak sa dnes všetci títo popíjači kávy, koly a iných nápojov tvária ako tri múdre opičky (nič zlé nevidieť, nič zlé nepočuť a nič zlé nepovedať), tak si z nás všetkých robia srandu. To, či sú pravdivé podozrenia, že trojnásobný vraj premiér chodil do viacerých týchto brlohov na isto nevieme. Ale on sám sa opakovane chválil, že bol spravodajskými službami podrobne informovaný o všetkom a všetkých.

Mechanizmus korupcie v prípade agrodotácií (P. Macko)

Produkt reklamnej kampane televízie známeho oligarchu, inak bývalý predseda národnej rady a prázdna škrupina, zasa organizoval politickú súťaž a jej pravidlá tak, aby natrvalo eliminoval akúkoľvek demokratickú konkurenciu mimo jeho vlastný brloh. Aj tak mu to nevyšlo.

Títo „lídri“ sa nemôžu tváriť, že o ničom ani netušili. Neviem, či vyšetrovanie vydá dosť dôkazov na to, aby títo ľudia dostali od spravodlivého súdu doživotnú ochranu. Ale viem, že pravdepodobnosť, že títo brložníci len popíjali svoje drinky a o koordinácii mafiánskych operácií ani len netušili sa limitne blíži k nule. Na odsúdenie to nemusí stačiť.

Ale sme asi jedinou krajinou vo vyspelom svete či OECD, kde sa ľudia s takýmto pochybným kreditom a kontaktami môžu stále presúšať na politickom a spoločenskom výslní. Môžu za to občania, ktorí si ich aj napriek tomu volia a potom sa čudujú, že na nič nie sú peniaze a naše školy, nemocnice, mosty sa rozpadajú a spoločnosť upadá.

V takomto prípade pomôže len zákonná eliminácia činnosti pochybných politikov, oligarchov a mafií a systematické zmenšenie priestoru na pochybné praktiky. Oficiálne protikorupčná vládna koalícia má ústavnú väčšinu v parlamente.

Ak ju nevyužije na očistu štátu od ekonomickej a politickej mafie, na dôslednú profesionalizáciu štátnych inštitúcií, dôkladné preukazovanie pôvodu majetku osôb a zdrojov financovania politických strán, tak len preto, že možno majú medzi sebou renegátov.

Viac ku kauze dobytkár:

https://pavelmacko.blog.sme.sk/…/na-co-vyuzival…https://pavelmacko.blog.sme.sk/…/kauza-dobytkar…

Zdroj foto:

https://www.aktuality.sk/…/kauza-dobytkar-politici-sns…/

NASPAŤ