Pripravme spoločne protimafiánsky balíček zákonov! #celoštátna politika#ekonomika#kauza Dobytkár#korupcia#politika#protimafiánsky balíček

Strany vládnej koalície dlhodobo poukazujú na prepojenie organizovaného zločinu a politikov, ktorí majú čo vysvetľovať. „Štát by mal preveriť podozrenia z nelegálne nadobudnutého majetku a zároveň by sme mali novelizovať zákon o preukazovaní pôvodu majetku, aby existovala účinná páka na mafiánov vo verejnom priestore,” napísala poslankyňa Jarmila Halgašová za SaS.

O tomto konkrétnom prípade píšem vo svojom blogu, kde vyzývam na dôkladné vyšetrenie širšieho kontextu zneužívania agrodotácií. Doteraz sme zažili viacero populistických sociálnych balíčkov, najmä zo strany Smeru. Slúžili na oslepenie občanov, aby nevideli, čo sa skutočne s naším štátom a verejnými financiami pod ich riadením deje.

Dlhodobo vyzývam na vypracovanie komplexného protimafiánskeho balíčku zákonov. Ten by riešil nielen represiu, preverovanie bezúhonnosti, dokazovanie pôvodu majetku, ale aj spoločenské štandardy pre verejných funkcionárov a profesionalizáciu štátu.

Dobrých štátnych úradníkov treba chrániť a tých, čo zlyhali, treba drasticky postihovať vrátane zabavenia majetku, dokonca aj keď ho poskrývajú u príbuzných. Takýto návrh zmien si vyžaduje spoluprácu politických strán a občianskej spoločnosti a podrobnú diskusiu. Občania musia mať prví právo vyjadriť sa, aký štát chcú, lebo všetka moc pochádza od občanov a svoj štát si aj platia.

✅ https://pavelmacko.blog.sme.sk/…/na-co-vyuzival…

✅ https://pavelmacko.blog.sme.sk/…/potrebujeme…

NASPAŤ