Kto je páchateľom a kto umožnil zločiny? #korupcia#nezákonné lustrácie#politika#vnútorná bezpečnosť

Fico, Pellegrini aj Saková vehementne a opakovane tvrdili, že stíhanie zločincov sa začalo už za ich vlády a ako veľa sa vyšetrilo za policajného prezidenta Lučanského. V skutočnosti mafia, v záujme prežitia a upokojenia situácie a vlastných pomýlených voličov, len musela obetovať niektoré aj tak už zdochnuté kone.

Títo páchatelia boli odhalení občianskou spoločnosťou už dávno predtým a zametanie pod koberec štátnou mocou už nebolo účinné. Nie Lučanský či Smer, ale novinári a ľudia ako Rajtár, Rybanič najprv usvedčili Bašternáka. Usvedčili dokonca aj najlepšieho ministra vnútra, že mu od neho chodia státisíce na účet.

Až keď už bol Bašternák usvedčený a nedalo sa s tým nič robiť, Smerom ovládaný štátny systém sa tváril, že ho zaistil a odsúdil. Pritom mu ešte umožnil upratať a poskrývať majetok, ktorý mu mal byť zabavený. Zásadná otázka je, koľko brala skutočná mafia, ak tento zločinecký policajný gang, dosadený a chránený politickou garnitúrou Smeru (aj nového Smeru), bral bokom státisíce eur.

Pritom to bol len vedľajší kšeft skupiny politicky dosadených funkcionárov. Tí mali akúsi „povolenku“ na prilepšenie si k funkciám, na ktoré boli dosadení práve preto, aby mocensko-politická mafia mala štát pod kontrolou a mohla realizovať obrovské majetkové transfery a mocenské pohyby.

Vypaľovanie podnikateľov, vraždy, prípravy vrážd prokurátorov, policajtov a novinárov, diskreditácia oponentov a nepohodlných, manipulácie verejných obstarávaní, rabovanie eurofondov, zneužívanie bezpečnostných zložiek štátu – toto všetko sa tu dialo počas vlád Smeru a jeho novotvarov.

Trestno-právnu zodpovednosť musia určiť orgány činné v trestnom konaní a potvrdiť súd. Ale prezumpcia neviny neznamená beztrestnosť a nedotknuteľnosť bez ohľadu na spoločenské, prípadne politické postavenie.

Skutočnú politickú zodpovednosť aj najväčší mocenský a ekonomický profit z tohto mafiánskeho systému majú tí, ktorí tento systém a jeho pešiakov inštalovali a celé roky ovládali.

Zodpovednosť z nich nezoberie ani desaťnásobné referendum. To môže len umožniť návrat tejto mafie k moci, ak tak rozhodnú občania. So všetkými dôsledkami pre občanov, aj pre vyšetrovateľov a prokurátorov, ktorí našli odvahu vyšetrovať zločiny a ktorým sa títo ľudia už dnes otvorene vyhrážajú a zastrašujú ich.

Viac k téme:

https://dennikn.sk/…/bodor-chcel-sledovanie…/…https://dennikn.sk/…/preco-najprv-nevysetrili…/…

Zdroje foto: dennikn.sk

NASPAŤ